دستگاه‌های بدنسازی نصب شده در پارک‌ها چون از استانداردهای علمی و فنی برخوردار نیستند، برای افرادی که دچار مشکلات اسکلتی و عضلانی هستند، قابلیت درمانی ندارد.


به گزارش "ورزش و دانش" و به نقل از "خبرگزاری ایسنا"، دکتر احمد باقری مقدم (متخصص پزشکی ورزشی) در گفت و گو با ایسنا گفت: هرچند استفاده از دستگاه‌های بدنسازی در پارک‌ها قابل قبول است، ولی رعایت استانداردهای علمی و فنی آن از اهمیت بیشتری برخوردار است. دستگاه‌های موجود در پارک‌ها به منظور افزایش آمادگی جسمانی پیش‌بینی شده‌اند و به هیچ وجه قابلیت درمانی ندارند. بنابراین افرادی که دچار مشکلات اسکلتی ـ عضلانی هستند، نباید از این وسایل جهت بهبود بیماری خود استفاده کنند.

وی گفت: در برنامه ورزشی سلامت محور در پارک‌ها 4 جزء مهم وجود دارد که عبارت هستند از تمرینات هوازی، تمرینات تقویت عضلات، تمرینات انعطاف‌پذیری مفاصل و تمرینات تعادلی که باید بر این اساس دستگاه‌ها طراحی و نصب شوند، اما متأسفانه شاهد این هستیم که در بسیاری از پارک‌ها این اصول رعایت نشده است. دستگاه‌ها باید از ثبات کامل از طریق فونداسیون‌ریزی صحیح برخوردار باشند، رنگ‌های مختلف بین قطعات ثابت و متحرک باشد، همچنین از حفاظ جهت تسمه‌ها، پولی‌ها، کابل‌ها و وزنه‌ها برخوردار و در برابر شرایط محیطی، رطوبت بالا و اختلاف دمای زیاد، استحکام و قدرت تحمل بالایی داشته باشند. بنابراین در صورت رعایت استانداردهای فنی فوق و توجه به اصول برنامه‌های ورزشی سلامت محور در دستگاه‌های موجود در پارک‌ها، نظم و ترتیب تمرینات مربوطه و آموزش به صورت تابلو اعلانات یا آموزش حضوری کارشناسان ورزشی این دستگاه‌ها قابل استفاده خواهند بود.

این متخصص پزشکی ورزشی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود و نحوه بهره‌برداری از این دستگاه‌ها، نیاز به تجدید نظر جدی در ارتباط با چینش و رعایت استانداردهای مربوطه چه از لحاظ فنی و چه از لحاظ علمی است، در غیر این صورت این دستگاه‌ها می‌تواند به خصوص برای سالمندان و افراد با مشکلات جسمی، خطرناک هم باشد. بنابراین توصیه می‌شود در پارک‌ها یک نفر کارشناس ورزشی در ساعت مشخصی که تعداد ورزشکاران به اندازه کافی هست، جهت امر آموزشی و نظارت، حضور داشته باشد.

لینک: varzeshdanesh.ir/1398/03/10/no.102